top of page

De franse retro-look in huis.


Ik kon een paar oude Franse shutters op de kop tikken en wil die graag in het interieur verwerken. Hoe begin ik daar best aan?

Karel:

Franse shutters brengen meteen La Douce France in huis!

Leuk dus dat je deze hebt kunnen scoren! Er zijn verschillende opties qua gebruik en dat is meteen bepalend voor de afwerking. Enkele voorbeelden: gebruik je ze als afsluiting of schutting in je slaapkamer, dan hoef je ze helemaal niet te behandelen. Dan behou je de authentieke sfeer optimaal. Een likje transparante vernis zorgt ervoor dat je ze goed kan onderhouden. Schraap dan wel loszittende stukken verf weg voor je gaat vernissen.

Geen zin in veel gepruts met je verfborstel tussen die fijne latjes? Je kan vernis ook kopen in spuitbussen. Je zal me later bedanken voor deze tip :-)

Wil je ze buiten voor je ramen monteren? Dan zorg je best dat ze optimaal beschermd zijn door de oude verf te verwijderen (wegbranden of afbijten). Breng een grondlaag aan en twee beschermende eindlagen. Je kiest best voor een kleur die aansluit bij je ander buitenschrijnwerk. Maar les goûts et les couleurs ne se discutent pas :-) Bonne chance!

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page