top of page

Over vloerverwarmmmmming.


Onze badkamer is aan een grondige renovatie toe. Kan vloerverwarming? Hoe pakken we dat aan?

Warme voetjes als je door de badkamer loopt. Heerlijk.

Het is te zeggen: je voeten koelen niet teveel af op de vloer. Want laat ons beginnen met een misverstand uit de wereld te helpen: vloerverwarming geeft je geen warme vloer. Het geeft een COMFORTABELE vloer. Een warme vloer kan wijzen op een te hoge temperatuur (energieverspilling!) en kan bijkomend ook barsten in je chape of vloer veroorzaken.

Dat is dus niet de bedoeling :-)

Heb je al centrale verwarming? Dan kan je met extra toebehoren (pomp, kleppen,..) hier vloerverwarming aan toevoegen. Vloerverwarming functioneert namelijk op een andere temperatuur dan je wandmodules van de CV.

Hoe pak je dat aan? Het belangrijkste is dat vloerverwarming een zekere hoogte nodig heeft: minimaal 15 cm. Je oude vloer moet er dus hoogstwaarschijnlijk uit. Van beneden tot boven: isoleren (en je andere nutsleidingen in de isolatie wegwerken), vloerverwarmingsbuis, chape en daar bovenop je tegels. Keramische tegels geleiden best de warmte.

Hou er rekining mee dat vloerverwarming lang nodig heeft om ‘opgewarmd’ te raken. Als je vaak maar enkele minuten in je badkamer bent, dan is dit wellicht niet de beste verwarming voor jou. Kies dan voor een elektrisch of keramisch vuurtje.

Maar als het technisch mogelijk is en je kiest voor vloerverwarming, dan kan je genieten van een merkbaar comfort!

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page