top of page

Keukenkastjes ophangen: tips!


Op welke hoogte hang je keukenkastjes op?

En hoe zorg je ervoor dat alles perfect recht hangt?

Laat ons eerst bepalen hoe hoog je de kastjes boven het aanrecht best hangt. Het antwoord is… dat er geen universeel antwoord is :-) Iedereen heeft andere gewoontes en is zeker al niet even groot, dus het is afhankelijk van de gebruiker. We kiezen vaak de hoogte voor de kleinste van de twee partners of van de persoon die de keuken het meest gebruikt. Je weet zelf wel wie dat is binnen jouw gezin ;-)

Doorgaans wordt tussen de 45 en 60 cm genomen tussen aanrecht en dampkap om voldoende bewegingsvrijheid te hebben. Bij een elektrisch vuur wordt 65 cm genomen en 75 cm als je een gasfornuis hebt. Hiermee dus rekening houden als je dampkap in de kast verwerkt zit.

Hoogte bepaald? Dan kunnen we nu perfect recht gaan hangen! Mijn methode werkt altijd en helpt je tegelijk ook bij het ophangen van de kastjes zelf.

Let’s go!

Bepaal de gewenste afstand tussen aanrecht en bovenkast en zet een lijn op de muur waar de onderkant van je kastjes dus zal komen.Hierbij maak je gebruik van een goeie oude waterpas of van een zelf-nivellerende waterpas. ( laatste kan je bij de doe-het-zelf kopen en zal je bij allerlei klussen in huis zeker nog kunnen helpen! Richtprijs: 70 euro)

Hang nu op deze lijn een lange houten lat (2 x 4 cm ofzo) en bevestig deze in de muur met stevige vijzen en pluggen. Zorg ervoor dat deze absoluut waterpas hangt.

Nu is het een kwestie van je kastjes gewoon hierop te plaatsen en definitief te bevestigen. De lat draagt het gewicht van je kastje tijdens het monteren én zorgt dat alle kastjes mooi even hoog hangen op de waterpaslijn. Voor je de hulplat weghaalt, verbind je de kastjes best ook nog onderling door enkele vijzen van de ene zijwand in de andere zijwand te schroeven bij alle bovenkasten.

Hulplat weghalen, gaatjes stoppen (als je er niet gaat tegelen of spatpanelen tegen gaat plaatsen) en klaar is Kees. En de keuken!

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page