top of page

Tuinhuis of ander hout buiten schilderen: tips!


Ons houten tuinhuis is aan een opknapbeurt toe. Er zit nu een dikke, donkere beits op, maar ik wil het liever in een kleurtje verven. Hoe doe ik dat?

Karel:

“Dat is een goed idee! De lente komt eraan. Je tuin krijgt van Moeder Natuur een nieuw kleedje en jij mag hetzelfde doen met het tuinhuis. Een beits laat zich perfect overschilderen als je de volgende richtlijnen volgt:

Schuur zoveel mogelijk beits weg met een schuurmachine. Start met schuurpapier korrel 80 en werk af met de veel fijnere korrel 200. Daarna breng je twee lagen isolatieprimer aan. Dat is een grondverf die ervoor zorgt dat de kleur van je hout of beits er zeker niet meer doorkomt.

Deze isolatieprimer kan je al laten bijkleuren in je gekozen tint zodat je sneller een mooie dekking zal hebben. Afwerken doe je met één of twee lagen watergedragen lakverf voor buiten. Et voilà. Als nieuw!

Tip: er bestaan ook EPS-verven (één-pot-systeem). Dat wil zeggen dat je met dezelfde verf kan gronden en afwerken. De kwaliteit hiervan is meestal oké, maar ze komen wel duurder uit per liter. Aan jou de keuze.”

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page