top of page

Zonder vergissen de vloer vernissen! (of boenen)


Welke behandeling raad jij aan voor een houten vloer? Vernis of olie? Of misschien zelfs boenwas?

Karel: Dat is zowel gemakkelijk als moeilijk te beantwoorden. Laat het me even uitleggen waarom: naast de duidelijke praktische pro’s en contra’s, is het vaak ook een kwestie van smaak.

Stel jezelf deze drie vragen: is het voor in een vochtige ruimte? Zal de vloer vaak belopen worden? Een zie je het ten slotte zitten om periodiek te onderhouden?

In een vochtige ruimte zoals badkamer en keuken gebruik je best vernis. Die beschermt je hout best tegen vocht, chemicaliën en andere houtonvriendelijke materie. Ook als de vloer vaak wordt belopen, beschermt vernis best. Druk belopen stukken gaan dan wel matter staan na verloop van tijd. Daarom raad ik alleszins een satijnglanzende of matte vernis aan. Daar zie je die matte stukken niet zo duidelijk op.

Onderhoud is ook een belangrijke factor: boenwas en oliën vereisen meer onderhoud, maar laten plaatselijke correcties ook gemakkelijker toe mocht het nodig zijn. Dat is bij vernis dan weer veel moeilijker.

Kortweg: had je al een voorkeur in je hoofd, toets die dan af met wat ik hierboven geschreven heb. Nog altijd overtuigd daarna? Go for it!

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page