top of page

Een oude kleerkast in een nieuw kleedje?


Ik vond een prachtige tweedehands kleerkast, maar de indeling is niet logisch. Hoe kan ik in kast een extra legplank maken? En hoe voeg ik een kledingroede toe?

Ik had hetzelfde probleem bij een klant. Die kocht een mooie, oude kast voor een prikje. Maar heel praktisch was het niet ingedeeld. De legplanken er dan maar uit?

Er zijn een paar opties hier. Heb je nog genoeg legplanken, maar moeten ze gewoon een andere positie krijgen?

Dan kan je meestal deze versteken, samen met de pluggen in hout of metaal waarop de schabben rustten.

Heb je te weinig schabben? Dan is het raadzaam om met zo’n schab naar de gespecialiseerde houthandel te gaan. Zij kunnen voor jou de houtsoort bepalen en jou de stukken op maat meegeven. Dan hoef je thuis alleen nog maar te vernissen of beitsen in de juiste kleur. Ikzelf vervang de oude schabben altijd door nieuwe. Anders krijg je in de kast een mix tussen oude en nieuwe schabben. Dat staat niet mooi, vind ik. In sommige doe-het-zelfzaken kan je gratis je hout laten versnijden op maat als je een plaat van een bepaald hout koopt.

Je kan ook zelf een plank verzagen en deze als schab in je kast gebruiken. Oplossing zou dan zijn om àlle schabben een kleurtje te geven met dekkende verf. Zo krijg je terug één geheel.

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page