top of page

Gaten maken in tegels. Goed idee?

Ik wil kapstokjes ophangen in een betegelde badkamer. Kan ik boren in die tegels en hoe doe ik dat best?

Karel:

Zijn het lichte kapstokjes? Dan is het simpel. Vraag in je doe-het-zelfzaak haakjes met kleefstrips of koop er een pakje “Powerstrips” (Tesa) bij. Bereid de ondergrond goed voor: ontvet je tegels met aceton, spoel met zuiver water en maak de muur droog. En dan: kleven maar.

Ga je voor het zwaardere werk? Handen uit de mouwen dan! Met een speciaal tegelboortje maak je eerst een klein gaatje in je tegel. Hou de boorsnelheid laag en spuit voortdurend water met een plantenspuit om je boor koel te houden. Daarna boor je verder met een steenboor (te herkennen aan de bredere boorkop) tot je de ondergrond voelt (baksteen, hout, gipsplaat…).

Let erop dat de machine niet op kloppen staat, want zo kun je je tegel beschadigen. Kies de gepaste boor in de juiste breedte voor de ondergrond. Meestal is dat maatje 6. Voor je plug kies je dan dezelfde maat. Een gaatje in een tegel boren is al redelijk geavanceerd. Voor moedige madammen, dus!

Toptip: maak met papiertape een kruis over de plek waar je in de tegel wil boren. Het is tegelijk een plaatsaanduiding én een manier om ervoor te zorgen dat je boor niet wegglijdt op de gladde tegel.”

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page