top of page

Hoe vaak moet je een dakgoot leegmaken?


Hoe vaak en hoe moet ik de dakgoot leeg maken?

Karel:

Eerst z'n vooral: afhankelijk van hoe hoog je dakgoot is, kan je kiezen om het zelf te doen of de job over te laten aan professionals. Safety first!

Een dakgoot die hoger gelegen is, heeft doorgaans ook minder last van ophoping van vuil. En met vuil bedoel ik vooral blaadjes en takjes.

Als er in de buurt van je huis bomen of hoge struiken staan, is de kans dat je regelmatiger moet uitkuisen natuurlijk groter. Je kent dat gezegde wel: ‘Hoge bomen vangen veel wind en verliezen veel blaadjes’ :-)

Gemiddeld twee maal per jaar leegmaken is dus een goede regelmaat. Maar eens je het een paar keer gedaan hebt, ga je zelf weten of je best meer of minder frequent aan de slag gaat.

Je hebt een ladder, een emmer, een schepje en een tuinslang nodig. Begin aan de afvoer en werk zo naar de kanten toe. Schep met je tuinschepje het grootste afval in je emmer. (Tip: je kan dit ook doen met een keukenspatel! )

Daarna spoel je elk deel met de tuinslang proper richting afvoer. Dit proces herhaal je dan rondom het huis. Kies een zonnige dag voor deze job, dan voelt het minder als kuisen aan :-)

En oja: let op voor insecten :-)

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page