top of page

Plinten plaatsen voor beginners!


Plinten hangen. Hoe doe je dat? En wat zijn de mogelijkheden?

Karel:

Plinten moeten zowat de kroon op het renovatiewerk zijn. Reden te meer dus om ze mooi af te werken. Wacht zeker tot de verf goed is opgedroogd en controleer best ook eerst even of de muur en vloer mooi vlak zijn. Dat doe je door er een lang, recht voorwerp (een lange lat, een plint) tegen te houden.

Je bevestigt plinten het makkelijkst en het snelst met een montagekit (Tec7 bijvoorbeeld). Nadat ze op maat gesneden zijn, trek je met de lijm een zigzaglijn over de achterkant van de plinten. Blijf hierbij minstens 1 centimeter van de bovenste rand, dan komt de lijm er bij het aanduwen straks niet vanonder piepen. Breng nu de plint aan op de muur en druk overal stevig aan. Klaar!

Zijn je muren licht golvend, dan zie je bovenaan je plint soms een opening. Zet hier een zwaar voorwerp (bak water, boekentoren) tegen tijdens het plakken. Zo zal je plint de vorm van de muur beter volgen.

Succes!

Tip: je hebt ook plinten met een uitsparing aan de achterkant waarlangs je stroomdraden kan leiden. Handig als je draden wil wegsteken van een verlengkabel of luidsprekers!

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page